Kemiön kierto

Kemiön kierto on ollut usealle melamogulille se ensimmäinen pitkä melontavaellus. Tämä kierto voidaan tehdä lähes suojaisella vesialueella. Kemiön länsiosan Gullkronan selälle aukeneva reuna Sandöstä Purunpäähän on kuitenkin hyvin tuulialtis alue ja se kannattaakin pyrkiä melomaan myötätuulessa. Silloin, kun sää on hyvä, kierto kannattaa tehdä tyypillisen etelästä tai lounaasta puhaltavan tuulen mukana myötäpäivään. Hyviä leiripaikkoja ovat: Kaisaari, Isoholman laavu, Skäriholmen, Skutholmen, Järnskär, Trollshuvudet, Sandö, Purunpää, Högland, Ölmosin ranta, Vitgrund, Stora Tjuvholmen sekä pohjoisrännissä sen ainoa leiripaikka: Länsmansholmen.

Kierto on useimmiten aloitettu joko Kokkilasta tai sitten Salosta, josta lähteminen lisää melontamatkaa n. 20km. Jos Kemiö kierretään Kasnäsin kautta Lövön sijaan, lisääntyy melontamatka jälleen noin 20 kilometrillä. Lyhyin reitti kulkee Taalintetaan editse Hundhåletin tienalituksen sekä Mjösundin kanavan kautta ja se on noin 120km.  Kemiön kierron pituus on siis 120km ... 165km riippuen reitistä ja lähtöpaikasta. Kemiön kierrolle kannattaa varata aikaa 3-4 päivää, sillä kokonaismelonta-aika on 25h - 30h riippuen reitistä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoon, että eräät seuramme jäsenet ovat kiertäneet Kemiön käyttäen lyhyintä mahdollista reittiä yhden valoisan kesävuorokauden aikana (itse asiassa 23 tunnissa).