Koskimelonta on hyvin vaativa melontalaji, sillä kosken pyörteinen vesi ja voimakkaat aallot pyrkivät jatkuvasti kaatamaan melojan kajakkeineen. Tästä syystä jokaisen aloittelijan tulisi opetella melonnan perustekniikat kunnolla ennen kuin hän menee ensimmäistä kertaa koskeen. Myös eskimokäännöksen pitää olla jo hyvin varma, sillä muussa tapauksessa melonnasta tulee taitamattoman melojan pelastusharjoitus.

Koskimelonnan tekniikkaa kannattaa harjoitella (mielellään omalla ja tutuksi tulevalla) koskikajakilla uimahallin puljausvuoroilla. Kannattaa myös huomata, että näiden tekniikoiden hallinta antaa itseluottamusta ja ne voivat olla erikoistapauksissa tärkeitä myös tasaisen veden retkimelojille!

Koskimelonta kannattaa aina aloittaa kokeneiden melojien opastuksessa. Muista, että koskimelonnassa riskit ovat selvästi suurempia kuin muissa Melamoguleiden melontalajeissa!!!

Melamogulit on järjestänyt viikonlopun pituisia koskimelontaleirejä Kymijoen Ahvionkoskella. Viime vuosina tämä on kuitenkin ollut varsin harvinaista osallistujien puuttumisen johdosta.  

Kunniapuheenjohtaja Kai Schneider on perinteisesti järjestänyt nämä Kymijoen koskimelontaleirit.